niedziela, 24 marca 2013

Muffiny z czekoladą


Składniki:

  • foremki do babeczek (ciasta powinno wyjść na 16 foremek)
  • szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • gorzka czekolada
  • jajko
  • pół szklanki oleju
  • 6 łyżek kakao lub cukier wanilinowy *
Wymieszać razem mąkę, mleko, cukier, proszek do pieczenia, jajko i olej. Pokruszyć 3/4 czekolady (resztę zostawiając na polewę) i dodać do masy.

* Wersja ciemna: dodać kakao
   Wersja jasna: dodać cukier wanilinowy

Wymieszać i rozlać do foremek. Piec 16 min w 150st C. Polać rozpuszczoną czekoladą.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz